Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelsestraff för våldtäkt på flickvän

Annons

Den 28-årige mannen har flyttat från länet men bodde tidigare i Avesta kommun. I fjol våldtog han sin flickvän vid tre tillfällen, genom våld tvingades kvinnan till analt och oralt samlag.

I år misshandlades flickvännen tre gånger, mannen slog kvinnan i ansiktet med en ficklampa, sparkade henne och slog henne över baken.

Han har också hotat henne till livet genom att säga att hon skulle passa sig noga för att han skulle köra över henne, och genom att uppträda hotfullt med en kniv. Han har också skickat ett sms med dödshot.

Mannen döms också för olovligt innehav av farligt föremål, eftersom han hade en batong i sin bil, och ett narkotikabrott då han brukat amfetamin.

För övergreppen mot kvinnan finns inte någon avgörande teknisk bevisning eller direkta vittnesiakttagelser, men tingsrätten bedömer hennes berättelse som trovärdig och tillförlitlig.

28-åringen finns sedan tidigare i belastningsregistret, främst för trafikförseelser men han är också dömd för misshandel. En rättspsykiatrisk undersökning visade att mannen inte lider av någon allvarlig psykisk störning.

Tingsrätten fällde mannen på samtliga tio åtalspunkter och dömer honom till fängelse i tre år och sex månader.

28-åringen ska dessutom betala sammanlagt 283 000 kronor i skadestånd till kvinnan, för kränkning och sveda och värk.

JOHAN SEGER

Mer läsning

Annons