Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse står inte på dagordningen

Annons

Huvudalternativet som kommunen förespråkar är ett fängelse på Dynamitenområdet i Grängesberg som kommunen förhandlade om 1993 med dåvarande generaldirektören Björn Weibo.

Men inget tyder på att Grängesberg får ett fängelse trots det förnyade intresset.

- Man ska aldrig säga aldrig. I somras lade vi fram ett förslag på utbyggnad av fängelser till regeringen. Grängesberg fanns inte med. Därefter har det på det regionalpolitiska området skett en del med regementesnedläggningar i bland annat Norrland som kan leda till nya uppdrag på kriminalvårdsstyrelsen. Det kan alltid komma nya uppdrag på oss, säger Lars Bergman rådgivare åt kriminmalvårdsstyrelsens generaldirektör Lars Nylén.

Planen omfattar en utbyggnad av totalt 1 806 nya platser till 2008, samtidigt som 685 platser försvinner i samband med att de gamla enheterna läggs ner.

Det var efter att kommunen insett att det behövdes fler fängelseplatser i landet som kommunen förnyade sin offert på ett fängelse på Dynamitenområdet i Grängesberg samt redovisade att det fanns mark också i Skakelbacken, Korsnäsberget i Grangärde, i Gonäs östra och på Lyviksberget.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons