Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse och utvisning

Annons

De tre männen är 55, 30 och 29 år gamla och tingsrätten fann samtliga tre skyldiga till stöld.

Den 29-årige mannen dömdes till fyra månaders fängelse, den 30- årige mannen till två månaders fängelse och den 55-årige mannen till en månads fängelse. Samtliga dömdes också till utvisning då straffen avtjänats. De ska också betala fem hundra kronor vardera till brottsofferfonden.

Vid inbrottet stals cirka hundra kilo koppar. Sedan männen gripits kunde det också konstateras att en av männen också kunde bindas till ytterligare en koppar-stöld vid Malungsföretaget som skedde i november då cirka fem hundra kilo koppar stals.

Det sammanlagda värdet av kopparstölden uppgår till cirka 30000 kronor. Vid gripandet som skedde efter en jakt där företagets ägare deltog kunde man också hitta stöldgods från ett inbrott på en gård i Värmland dagarna innan gripandet i Malung.

Mora tingsrätt beslutade också att de tre utländska medborgarna skulle vara kvar i häkte. I dagarna har en av de dömda avtjänat sitt straff och han har också utvisats ur landet vilket också de andra två kommer att göras så fort de har avtjänat sina fängelsestraff.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons