Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för våldtäkt

Annons

Mannen dömdes dessutom att till kvinnan betala ett skadestånd på 121 500 kronor.

En kväll under hösten 1999 blev mannen och kvinnan, som då bodde tillsammans, oense. Kvinnan gick hem och började plocka ihop sina tillhörigheter.

Under tingsförhandlingarna berättade hon att det gjorde sambon alldeles vansinnig. Han tog tag i henne, knuffade henne och slog med knuten näve mot hennes huvud, både mot sidan av huvudet och tinningarna.

Kvinnan, som fruktade för sitt liv, föll baklänges, slog huvudet i väggen och svimmade. När hon vaknade stod mannen över henne och sparkade henne på ena låret. Han drog sedan in henne i sovrummet. Där höll han först fast henne med ett halsgrepp, som gjorde att hon hade svårt att få luft, för att sedan tilltvinga sig samlag.

Inför rätten förklarade mannen att han varken kunde förneka eller erkänna misshandel och våldtäkt eftersom han varit så berusad att han inte hade något minne av vad som hänt.

Han stod också åtalad för att vid två tillfällen ha hotat kvinnan. Vid ena tillfället hade han tryckt ned henne mot en diskbänk och hållit en avslagen flaska mot hennes hals. Vid det andra tillfället, då paret gick förbi en kyrkogård, tog han tag i henne och sade att de skulle gå bakom kyrkan, där han skulle gräva ned henne i en grav.

Mannen har förnekat hoten, men tillstått att han saknar minne av vad som hänt.

Sedan paret separerat möttes de på ett dansställe i Borlänge. Mannen, som även då var alkoholpåverkad, misshandlade kvinnan genom att rycka i hennes ena arm så att hon fick ont i armen, ryggen och nacken. En väninna till kvinnan gick emellan och blev omkullknuffad.

Rätten har funnit kvinnans berättelser trovärdiga och en del av vad hon sagt styrks också av andra vittnesmål. Med tanke på den tid som gått sedan misshandeln och våldtäkten beslutade rätten att döma mannen till straffminimum för våldtäkt, fängelse i två år.

Mer läsning

Annons