Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för sexuellt utnyttjande av barn

Annons

Händelserna ägde rum i mannens och de båda målsägandenas hem i Falun. Den första händelsen ägde rum våren 1999, den andra under vintern 2000.

Mannen ska enligt domen vid vart och ett av tillfällena vidrört en av de underårigas könsorgan och beröringen ska ha varit av en sådan varaktighet att det handlade om sexuellt umgänge.

41-åringen förnekar de gärningar han nu dömts för. Han påstår att anklagelserna mot honom är oriktiga och syftar till att få honom att flytta från bostaden.

Enligt ett vittne erkände 41-åringen i samband med händelsen 1999 att han haft sexuellt umgänge med den ena målsäganden.

Tingsrätten gör bedömningen att mannens förklaring är osannolik och att målsägandenas uppgifter är mycket trovärdiga. Som ett led i bevisningen har Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen vid Falu lasarett intygat att de båda målsägandena fått psykiska men av händelserna.

Vad gäller skadeståndskravet vitsordade mannen 10 000 kronor till var och en av de målsägande för kränkning, men inget belopp för sveda och värk.

Tingsrätten fastställer i sin dom skadeståndet till 15 000 för sveda och värk och 50 000 för kränkning till var och en av målsägandena, totalt 130 000 kronor.

MICHAEL MARKLUND

Mer läsning

Annons