Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för man som kastade dator på särbo

Annons

Det var den 12-13 juli i år som misshandeln ägde rum. Detta när 31-åringen kastat en dator på hennes armar. Vidare har han sparkat henne i ryggen så att hon föll omkull och då även vält ett bord över henne. Han har vidare slagit henne med en dammsugarrör samt sparkat henne över låret, dragit henne i håret och bränt henne med en cigarett.

Den dömde anhölls den 13 juli och blev sedan anhållen fram till den 3 augusti.

Han förnekar gärningen och gjorde gällande att han inte haft något uppsåt att skada sin särbo. Enligt förundersökningen har mannen beskyllt kvinnan för att ha varit otrogen och att detta kunde ha varit en utlösande faktor till misshandeln.

Han hade enligt egen utsago druckit fem starköl, en grogg och tagit en lugnande tablett när han besökte sin särbo tillsammans med sin broder.

När polisen kom till lägenheten efter misshandeln flydde han via en balkong men kunde sedan gripas.

Mannen har tidigare ej dömts för brott men tingsrätten anser att misshandeln var så grov att något annat än fängelse inte kunde komma ifråga.

Hans ska även erlägga 18 845 kronor till kvinnan varav 8 000 kronor för kränkning och 3 000 kronor för sveda och värk. Han ska även erlägga 7 695 kronor för den skadade datorn.

Domen kan överklagas till hovrätten senast den 7 september.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons