Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för Malungsbo

Annons

Brotten Malungsbon dömdes för begicks i början av förra året. Enligt uppgift har Malungsbon bestämt sig för att överklaga tingsrättens dom som föll den 3 juli till Svea hovrätt.

När det gäller den grova smugglingen och grova vapenbrottet var det i februari förra året som den nu dömde Malungsbon hade tre vapen som han fört in i landet utan tillstånd. Det var således införselförbud mot vapnen och enligt åklagaren hade Malungsbon uppsåtligen brutit mot förbudet genom att underlåta att anmäla vapnen till tullbehandling.

Den nu dömde mannen har därefter haft vapnen i sin bostad i en by utanför centrala Malung där han är bosatt och bland annat fanns en laddad revolver med fem skott då polisen gjorde husrannsakan.

Åklagaren menade att brotten var att beteckna som grova då såväl smugglingen som innehavet handlat om flera vapen och då bland annat en revolver med mycket stark genomslagskraft. Det var en revolver 357 Magnum, ett repetergevär 2453 Winchester samt ytterligare ett repetergevär som beslagtogs av polisen då de hittades i mannen bostad.

I samband med att man gjorde det här beslaget hittade man också cirka 38 liter hembränd sprit i mannens bostad. I både delen med vapnen och hembränningen yrkade också åklagaren på att vapnen liksom den ammunition som fanns i bostaden skulle förverkas liksom spriten och hembränningsapparaten. Åklagaren menade också att med tanke på brottens art kunde inget annat komma ifråga än ett fängelsestraff och Mora tingsrätt hade också den uppfattningen och dömde Malungsbon till tio månaders fängelse. En dom som denne nu har överklagat till Svea hovrätt.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons