Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för inbrott

Annons

Männen som är 38 respektive 39 år gamla har dokumenterade missbruksproblem och en av dem förekommer under 62 avsnitt i belastningsregistret. De är båda tidigare dömda till fängelse för missbruksrelaterade brott såsom narkotikabrott, rattfylleri, snatteri och olovlig körning.

Männen var påverkade av amfetamin när de bröt sig in i ett hus i Grådö på kvällen den 15 februari i år. Huset som tidigare var permanentboende men som nu används som sommarbostad är larmat. När de två inbrottstjuvarna hörde att larmet gick försökte de demontera vad de trodde var en larmdosa. När detta inte fungerade lämnade de huset utan att få med sig något stöldbyte.

När de två männen bröt sig in i huset larmades dock en granne via sin mobiltelefon. Han och ytterligare en närboende skyndade till platsen och stötte genast på de flyende inbrottstjuvarna.

En av grannarna har uppgett för tingsrätten hur en man med "tokig blick" och en kofot i handen kom springande emot dem och gjorde utfall medan han skrek åt dem att försvinna därifrån.

De två grannarna kastade sig livrädda in i sin bil samtidigt som inbrottstjuvarna rivstartade sin bil och körde ifrån platsen.

Männen greps samma kväll av polisen och 39-åringen har suttit häktad sedan händelsen i februari.

Han dömdes av tingsrätten för olaga hot, försök till grov stöld, för att vid tio tillfällen ha kört bil utan körkort, för att vid tre tillfällen ha kört bil med narkotika i kroppen och för vid tre tillfällen ha begått ringa narkotikabrott.

38-åringen, som anhölls efter inbrottet i Grådö men som senare släpptes, dömdes av tingsrätten för försök till grov stöld och narkotikabrott.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons