Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för år av misshandel

Annons

Under kvällen den 19 mars gick paret på en tillställning i Säter. Efter att ha dansat och druckit en del började kvinnan att må dåligt och paret bestämde sig för att gå hem.

Då hände det.

Av någon anledning blev den 43-åriga mannen från Borlänge vansinnig. Två gånger skallade han sin flickvän i huvudet, innan hon kunde söka skydd hos en bekant i närheten. Den personen ringde polisen.

Efter händelsen började kvinnan berätta för polisen om år av misshandel, kränkningar och dödshot. Det resulterade i att mannen åtalades, misstänkt för grov fridskränkning.

Under tingsrättsförhandlingarna återgav kvinnan sin historia, medan mannen nekade till att ha utsatt henne för grovt våld.

Han erkände dock att han skallat henne en gång och kunde för det ta på sig ansvar för ringa misshandel.

I den dom som meddelades i går, stryker rätten vissa åtalspunkter helt och vissa delvis. Man anser kvinnans berättelse är trovärdig, men inte att åklagaren i styrkt åtalet i sin helhet.

Dock anser rätten det vara bevisat att 43-åringen utsatt kvinnan för upprepad kränkning som skadat hennes självkänsla. Han döms därför för fridskränkning till ett års fängelse.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons