Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för alla i knarkhärvan

Annons

Två av rättvikarna dömdes för narkotikabrott och fick vardera tre års fängelse.

Kvinnan som var inblandade i härvan dömdes till ett års fängelse för två åtal om narkotikabrott.

Rätten ogillade åtalet om grovt narkotikabrott vilket samtliga åtalats för.

I domen för de två rättvikarna, två män, en i 30-års åldern och en i 35-årsåldern, dömde rätten även för grovt vapenbrott och otillåtet innehav av ammunition.

Den man från Umeå som också varit inblandad dömdes för försök till narkotikabrott och fick ett års fängelse.

Den 23 åriga mannen från Stockholm, som tidvis vistas i Orsa, dömdes till två års fängelse för grovt rattfylleri, narkotikabrott, två åtalspunkter, olovlig körning, grovt vapenbrott och olovligt innehav av kniv.

Ekonomiska problem var orsaken till att 35-åringen började tänka på att tjäna snabba pengar. Han träffade 30-åringen och tillsammans köpte de ett större parti amfetamin, nära 1,3 kilo.

Efter en tid började försäljningen. Mannen från Umeå var en presumtiv köpare som kom till Rättvik där affären skulle göras upp. 23-åringen från Stockholm förmedlade kontakten och partiet förvarades hos den 30-åriga kvinnan från Rättvik.

Det var också utanför hennes lägenhet polisen slog till i samband med att affären skulle avslutas i mitten av april i år.

Några dagars telefonavlyssning mellan de inblandade resulterade i att polisen kunde gripa samtliga inblandade i narkotikaafären.

Polisen hittade också ett avsågat hagelgevär, en pistol och en stor mängd ammunition vid husrannsakan hos de inblandade.

Förutom narkotika till försäljning har hittade polisen även narkotika av olika slag de inblandade haft för eget bruk.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons