Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjestationer för möten

Annons

Enligt Bris, Barnombudsmannen och Rädda Barnen mår våra barn allt sämre. Alkoholförgiftning, narkotikabrott, mobbning och psykisk ohälsa ökar alarmerande bland ungdomar.

Ändå tycks de flesta politiker vara helt ovilliga att göra något åt problemet.

I år kommer 100000 barn i skolan att mobbas. 200000 barn försöker överleva med en missbrukande förälder och nära 100 ungdomar straffas för narkotikabrott. 100000 tonårsflickor kommer att förvägra sig själva mat för att de vill bli smalare och 9-10 åringar kommer att läggas in på anorexikliniker.

Vi kristdemokrater tror att föräldrarna bäst vet vad barnen behöver. Vi tror att ett samhälle som investerar i föräldrar, på längre sikt investerar i barnen. Därför borde föräldrar självklart erbjudas de bästa verktyg för att ta hand om och uppfostra sina barn. Men enligt Statens Folkhälsoinstitut utgör det direkta föräldrastödet endast 1,5 promille av alla offentliga utgifter för barn.

Vi har som enda politiska parti kommit med ett konkret förslag på hur vi ska råda bot på våra barns psykiska ohälsa. Vi tror att familjestationer i varje kommun kan erbjuda ett brett stöd till alla slags familjer. Vare sig man behöver hjälp med allvarliga problem inom familjen, bara vill träffa andra föräldrar eller förkovra sig i något ämne, ska familjestationerna kunna fungera som naturlig mötesplats.

HÅKAN NOHRÉN (KD), FALUN

Mer läsning

Annons