Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjerally med V8-muller

Annons

Starten ägde rum på hamnområdet i Smedjebacken vid middagstid. Ekipagen rullade in och efter ett första inledande manöverprov var det dags att ge sig ut på den cirka 70 kilometer långa rallybanan.

Intresset för stora amerikanska bilar är av tradition mycket stort i Smedjebacken.

Den första "jänkarklubben" bildades redan i början av 70-talet under namnet Smedjebacken American Car Club med entusiasten Thor Hägglund som ordförande.

Sedan dess har klubbverksamheten ändrat både namn och skepnad. I dag heter ordföranden Jocke Hellström och den nya klubben organiserar ett 30-tal medlemmar från hela Västerbergslagen.

- Det finns mycket bilintresserat folk och många fina bilar i trakten. Familjerallyt är en gammal aktivitet som har varit vilande ett antal år. Förra året började vi igen och vi hoppas att det ska bli en årligen återkommande tradition som lockar många del4tagare.

- Målsättningen är att det ska vara aktiviteter som lockar inte minst för barnen. Vi vill att det ska vara lika roligt för alla som är med, understryker Hellström.

Från hamnen gick rallyt över Korsheden till Söderbärke och Hagudden där de vuxna bland annat tävlade i att kasta kamaxel. Barnen hade en egen tävling där de i stället fick kasta tändspolar. Däckrullning var ett annat tävlingsmoment som skapade stor munterhet.

Efter en runda kring sjön Norra Barken fortsatte rallyt via Gubbo till den nyrestaurerade badplatsen i Hagge där det förekom fler manöverprov och hästskokastning.

Senare på eftermiddagen avslutades VB Grand Run med prisutdelning och grillning på Skuthamnsområdet i Ludvika.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons