Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjen i fokus i årets kofestvicku

Annons

På lördag är det då dags igen. Kofestvickun med den 101:a kofesten drar igång med ett fullspäckat program.

Invigningen sker någonstans vid Flosjöviken, troligtvis vid Värdshuset, och talare kommer enligt tradition Wolfgang Immler från Friluftsfrämjandet att vara.

Hela första dagen koncentreras aktiviteterna runt Syrholn och Flosjöviken. Och temat blir "för stora och små".

- Det kommer att bli en byvandring genom Syrholn där både vuxna och barn kan vara med, vi har äventyrsaktiviteter för de mindre i Flosjöviken och vi kommer att ha en båtregatta på Flosjön. Det ska passa för hela familjen, säger Lars Ljungman.

Varje år besöker många hundra personer Kofestvickun i Dalafloda och Lars Ljungman berättar att man i år, precis som tidigare, kommer att hålla kvar vid gamla traditioner. Buffärståget där man flyttar korna från Kvarna till hembygdsgården på gammalt fäbodvis finns med i programmet, kofestmarknaden pågår som vanligt efter Kyrkgatan och komidsommarfesten hålls vid Folkparken på lördag kväll.

Aktiviteter som sticker ut under veckan är bland annat en musikkväll på Värdshuset där Maria Ringsen framför dikter av Anna-Britta Nordén som hon tonsatt och en konsert med gruppen Cosmogriot, också den på Värdshuset.

Under hela veckan finns det också möjlighet att prova på hantverk med lokal anknytning som pärlvirkning, pärlstickning och påsöm.

Mer läsning

Annons