Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjen får bo kvar i väntan på ny bostad

Annons

Förra veckan kunde tidningenberätta om hur Thomas Marnéus, som också arbetar på ortopeden vid Mora lasarett, hyrde ett hus i Gesunda förra året.

Huset var till salu sedan länge men den dåvarande ägaren försäkrade familjen Marnéus att de lugnt kunde skaffa möbler, bygga om och anlägga trädgård, trots att de bara skulle hyra huset.

Kontrakt upprättades förra våren, och allt var frid och fröjd. Trodde Thomas Marnéus.

Men i februari i år fick familjen reda på att de måste flytta. Mäklarföretaget hade sålt huset. Enligt Thomas Marnéus utan att i tid meddela familjen om ägarbytet.

När uppsägningstiden löpt ut hade familjen fortfarande ingenstans att flytta med alla sina nyinköpta möbler.

- Jag sade till mäklaren att de måste hjälpa oss att hitta någonstans att ta vägen. De slog ifrån sig och ville inte ta ansvar för det, säger Thomas Marnéus.

Banksekretessen förbjuder mäklarföretaget att kommentera fallet i detalj, men man uppger för tidningen att man har fullständigt torrt på fötterna och att allt gått rätt till. Marnéus anklagelser tillbakavisas helt.

Ärendet har varit i hyresnämnden, där man konstaterade att Thomas Marnéus visserligen hela tiden varit medveten om att huset han hyrde var till salu, men att hans familj inte kan flytta förrän de hittat en acceptabel ny bostad.

Den tyske ägaren överklagade till hovrätten, men nu har hovrätten beslutat att att följa hyresnämndens beslut. Dessutom avslogs den nye ägarens skadeståndskrav mot läkaren för Mora IK:s hockeylag.

Ägaren som vill flytta in så snart som möjligt är konstnär och planerar att bedriva galleriverksamhet.

Thomas Marnéus kommenterar familjens nya uppsägningsdatum:

- Det måste finnas nånstans att flytta till att börja med. Vår son har börjat skolas in på dagis och vi har ju skaffat ett bohag som inte ryms i en lägenhet. Lämpliga bostäder växer inte precis på trän.

MARTIN HOFVENSTAM

Mer läsning

Annons