Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjen är komplett

Annons

För fyra år sedan kom det första livstecknet. Innan dess visste släkten inte om han levde.

- Det var krig i Libanon, kontakten bröts och vi tappade bort varandra, förklarar Silvias pappa, Johannes Sarkissian, 71 år.

- Jag blev jätteglad och jättelycklig att jag fick träffa min dotter och mina barnbarn, förklarar han.

Med på tårtkalaset var också Silvias farmor, 101-åriga Emelie Sarkissian, som sedan 16 år bor hos sin dotter Zekie Ulug i Stockholm. Emelie har i dag 85 ättlingar, allt från barn till barnbarns barnbarns barn, utspridda i sex olika länder. De finns i Turkiet, Tyskland, Libanon, Frankrike, Syrien och Sverige.

- Farmor har upplevt mycket. Hon var med om första världskriget. Det är öden som man skulle kunna skriva en bok om, säger 47-åriga Silvia Heurlin.

Själv föddes hon i Syrien. När hon var 14 åkte familjen på semester till faster i Turkiet. När familjen åkte hem blev Silvia kvar. Efter ett år rustades det till bröllop. 16 år gammal fick Silvia dottern Talin. Hon föddes den 26 februari 1972. Pappa Johannes kom på besök för att se sitt barnbarn. Det var sista kontakten. Pappan flyttade till Libanon. Mamman och de tre syskonen till Paris. Sin mamma har Silvia haft kontakt med. Senast för någon vecka sedan träffade hon mamma Vergin och sina två bröder då hennes 16-åriga dotter Tina spelade OS-fotboll med svenska juniorlandslaget i Frankrike.

I september 1975 kom Silvia med sin dåvarande make och de två barnen Talin och Tulin som flyktingar till Sverige. Efter ett tag lämnade hon maken och flyttade med sina två flickor till Falun och ett jobb som sjukvårdsbiträde. Här blev dagmammans son, Kenneth Heurlin, hennes stora kärlek. De gifte sig och tillsammans har de barnen Alexander, Andreas och Tina.

Maken har spelat hockey i Falu IF och alla fem barnen har provat på sporter som gymnastik, hockey eller fotboll. Bäst har det gått för dottern Tina som spelar med i juniorlandslaget. Under namnsdagsfirandet hade hon inte tid att vara med. Det var en viktig match i Avesta för Falu-laget och pappa var med som ledare.

För fyra år sedan letade faster Zekie Ulug reda på sin bror Johannes i Libanon och efter 25 år har också barnen Talin och Tulin letat reda på sin far i Stockholm.

- Det är jättestort, säger dottern Talin om morfars besök.

- Det var bara morfar som fattades, säger hon.

SVEN HALLERDAL

Mer läsning

Annons