Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjedag för skoterfolket

Annons

För två år sedan arrangerade Rättvik skoterklubb, med totalt cirka 400 medlemmar, den första familjedagen på sjön Draggen, mitt i Siljansringen. Satsningen slog väl ut - och i fjol kom hundratals skoterintresserade till skoterträffen.

- Familjedagen är klubbens största aktivitet under året. Det är svårt att veta exakt varför den vuxit så kraftigt, men en orsak är troligtvis att Draggen ligger väldigt "centralt" - mellan Vikarbyn, Rättvik, Boda och Furudal. Besökarna verkar också gilla arrangemanget på sjön, säger Kristina.

Under dagen kan skoteråkarna umgås, köpa tilltugg och delta i olika aktiviteter - såsom dragkamp, lotterier, tipspromenad och barnaktiviteter.

I vinter har även Rättviks skoterleder "kopplats" ihop med Moras.

- Därför tror vi på fler besökare från Mora, säger Kristina.

Bakom tanken på en familjedag ligger också ett visst mått av allvar. Klubben ser sin chans att informera om säkerhet och hänsyn. Frågor som blivit allt mer aktuella.

- Vi jobbar hårt med säkerhetstänkandet, säkra leder och att i allmänhet främja en säker sko-teråkning. Genom att bli medlem kan man lättare få del av dessa säkerhetskunskaper. Vi har bland annat en medlem som kan utbilda för snöskoterkörkort, säger Kristina.

Allt fler upptäcker skoteråkningens tjusning. Rättvik skoterklubb organiserar också allt fler.

- Skoterlivet kan på lång sikt bli en stark turistnäring i bygden. Lederna blir allt finare och tillgängligare. Men då är det viktigt att vi skoteråkare sköter oss, säger Kristina Larsson Cook.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons