Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjecentralen kan invigas i augusti

Annons

-Jag räknar med att ombyggnaden startar i maj och att vi är klara i mitten av augusti, säger Ulf Westman, byggnadsingenjör vid kommunen.

Ombyggnaden tros kosta omkring 600 000 kronor och sedan tillkommer inventarier för närmare 200 000 som landstinget ska ha i sin del av lokalerna.

-De vill flytta in i färdiga lokaler och vi ska därför köpa in och installera inventarier som arbetsbänkar, belysning, klädskåp, låsbara skåp med mera, upplyser Westman.

Tidigare i vintras var planen att kommunanställd personal skulle svara för ombyggnaden men på den punkten har ansvariga ändrat sig.

-Framåt försommaren har vi så mycket andra jobb så vi måste ta hjälp av entreprenörer för att färdigställa familjecentralen. Vi har årsavtal med firmor som löpande tar på sig att göra mindre jobb och detta är ett bra tillfälle att utnyttja deras tjänster inom områdena bygg, vatten- och avlopp, ventilation och el.

Eftersom det handlar om ett relativt litet projekt i pengar så behöver kommunen inte göra en officiell upphandling och ta in anbud, enligt Westman.

Han uppger att gränsen går vid ungefär tre prisbasbelopp, det vill säga cirka 115 000 kronor, per arbetsområde (bygg, ventilation etcetera) och den gränsen klarar man.

Landstinget har skrivit ett fyraårigt hyresavtal som träder i kraft när ombyggnaden är klar och gäller fram till 30 juni 2010.

-De får betala en årshyra på 133250 kronor. Sedan tillkommer ett ombyggnadstillägg på 250704 kronor per år under tre år, totalt 752112 kronor. I beloppet ingår ränta som förstås bara är preliminärt beräknad, berättar Birgitta Parling Andersson vid tekniska kontoret.

Landstinget får husera på 205 kvadratmeter i bottenplanet och hit flyttas från lasarettet dels barnavårdscentralen, dels en del av mödravårdscentralen. I övrigt kommer familjecentralen att innehålla en öppen förskola som drivs av kommunen. Den får lokaler på 193 kvadratmeter.

-Läromedelscentralen som i dag finns i bottenplanet flyttas upp på andra våningen där vi redan börjat göra i ordning lokalerna. På grund av ombyggnad och flytt måste läromedelscentralen hålla stängt i någon månad från början av maj till början av juni men det är de förberedda på, förklarar Ulf Westman.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons