Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familj hade änglavakt

Annons

Bilen med de fem Malungsborna, två män, två kvinnor och en liten pojke, var på väg från Mora till Malung efter en studentavslutning. Plötsligt fick de möte med en bil som i mycket hög fart fick sladd och kom över på fel sida av vägen och var ytterst nära att frontalkrocka med Malungsbilen. En av personerna i Malungsbilen berättar att de måste ha varit mindre än en meter från en frontalkrock.

Bilen som kom över på fel sida kördes av en man i övre medelåldern, från Leksandstrakten. Bilen gick ett 60-70-tal meter ner i en slänt innan den voltade och blev liggande på taket.

En av de första på plats var en läkare på väg från Malung till Mora. Det konstaterades att föraren, som var kvar i bilen, var vid medvetande men skadad, enligt uppgift dock inte allvarligt. Personal från Malungs brandkår fick skära upp bilen för att få ut föraren, som sedan fördes med ambulans till Mora lasarett.

I ett inledningsskede började det också brinna i bilens motorrum, men personer på olycksplatsen kunde släcka elden med hjälp av jord innan brandkåren kom till platsen.

Personerna i Malungsbilen var svårt chockade av olyckan och fick hjälp av ambulanspersonalen på platsen.

Polisen misstänker att föraren var rattfull och blodprov togs vid framkomsten till Mora lasarett.

En av personerna i Malungsbilen berättar att allt hände mycket fort, men föraren av Malungsbilen hann trots det väja, vilket gjorde att de kunde undvika en frontalkollision.

Den totaldemolerade bilen fick bärgas från olycksplatsen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons