Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falutrio på äventyr i tv

Annons

Sju dagar i norska fjällen med tuffa tävlingar, knepiga utmaningar och massor av nya kompisar. Klara Rasimus, Emil Sundin och Jakob Bolander sprudlar när de berättar om sommarens äventyr.

- Det var så himla kul att tävla och roligast var när vi fick klättra ner för en elva meter hög bro. Nu ska det bli roligt att se hur det blir på tv, säger Emil Sundin.

Kompisarna är alla tre 12 år och tränar friidrott tillsammans i Falu IK. Och det var via klubben som det blev tipsade om att söka till tv-programmet i SVT.

Klaras morbror spelade in en film där de berättade om vilka de var och vips så var de antagna.

- Vi trodde först inte att det var sant att vi skulle få vara med. Det är bara fem lag från hela Sverige, säger Klara Rasimus.

Jakobs pappa ordnade träninsgläger där de fick träna på att paddla och göra upp eld. Så de var ordentligt laddade inför tävlingen.

På plats i Norge lärde de känna de 15 andra svenska deltagarna och även tävlande från Norge och Holland.

- Vi bodde i tält och varje tävlingsdag hade olika inriktningar på temat energi. En tävling handlade om vatten, en annan om sol. Man lärde sig mycket om energi, säger Jakob Bolander.

Roligast var att träffa massa nya kompisar tycker gänget. Svårast att inte avslöja hur det gick när de kom hem. De har lärt sig att tiga som muren.

Sju avsnitt blir det och det första kommer att sändas den 27 december.

JOSEFIN MICHANEK

Mer läsning

Annons