Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falutjejer sjöng sig ända till semifinal i musikfrågesport

Annons

- Vi hade bestämt innan att memorera varsin rad i artistmemory. Det gjorde att vi kom i håg nästan alla artister och klarade den grenen jättebra, säger Anna Back.

Hon och kompisarna i Frisyrerna, som laget heter, gillar musikprogram och de gillar att sjunga. Ingen dålig kombination om man vill gå långt i musikfrågeprogrammet Combo som just nu sänds i SVT1.

Programmet kräver inte bara mycket kunskaper om musik, man måste våga sjunga i tv också. Det påminner nämligen om Så ska det låta och deltagarna vinner poäng genom att själva fylla i låtrader med sin sång.

Tjejgänget som bor i Slätta hade sett reklam för programmet i våras och bestämde sig för att söka. De sjöng in Carolas Fångad av en stormvind på en kassett och skickade den till SVT. Av 900 sökande blev de sedan ett av 16 uttagna lag.

I slutet av oktober visades den första deltävlingen av Combo och Emma, Anna och Anna tog sig vidare till gårdagens kvartsfinal mot Farstalaget Glittergirls. Nu väntar sändningarna av semifinalen och finalen. Trots att inspelningarna av Combo gjordes i somras tycker Anna Back att det är spännande att se programmen på tv.

- Ja, men det känns så länge-sedan. Jag kommer knappt ihåg hur det går i de olika tävlingarna, skrattar hon.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons