Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falurevyn lovar att bli en skrattfest

Annons

- Det blir garanterat en skrattfest, lovar Pigge Hesselman, regissör och textskrivare.

Pigge har tillsammans med Eva Sundberg, producent och koreograf fått till en vass revy. Till hjälp har man även Lasse Johansson från Älmhult som skrivit de flesta sångnumren i revyn.

-Årets revy handlar om en traditionell nummerrevy med en salig blandning av roliga sketcher, blandat med sång och dans, berättar Pigge.

Politiker, både på riksnivå och på det lokala planet får sig en känga, en viss Ken Swedenborg är förstås ett givet revyobjekt.

- Revyn är ett steg vassare än i fjol, det känns riktigt bra inför premiären. I år har vi dessutom med oss unga dansare som bjuder på häftig dans och som verkligen tar ut svängarna, avslöjar Pigge.

Revygänget med veteranerna Sari Ahonen och Christer Halfvarsson i spetsen borgar förstås för att det blir mycket skratt. Sari som punkare, det är en höjdare att se fram emot.

Kring dessa två revyveteraner finns Marie Nilsson, Isabell Bjurén, Simon Ahlin och Dan Johansson, samt nykomlingarna Martin Ekholm, Fredrik Halfvarsson och Tony Westling, den sistnämnda spelade 91:an Karlsson för en tid sedan.

Det är andra året som Falu nyårsrevy i Swing Models nöjes regi spelas upp på Stadsteatern. Åtta föreställningar väntar.

Revygänget har de senaste veckorna legat i intensiv hård

träning.

- Nu kör vi fyra kvällar i veckan, ju närmare jul vi kommer desto pirrigare blir det, säger Pigge Hesselman.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons