Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faluns underskattade musikliv

Annons

Med blandade känslor läste jag Åsa Johanssons artikel om Faluns (bortskämda?) musikliv den 15 april. Å ena sidan så finns det en poäng med vad som skrivs och kanske är det en känga där bak som behövs för att få staden att vakna till. Å andra sidan är det attityderna som det behöver putsas på och inte musiklivet!

Faluns musikliv lider i dag inte brist på arrangörer, musiker eller DJ's utan på vettiga lokaler och i viss mån engagerad publik.

Falu kommun, i dess finkulturella evenemangsdress, höjer knappt ögat för annat än knätofs i det pittoreska Dalarna. När kommunens pappersvändare inte ens engageras av FFF utan hellre grinar över förlorade sportevenemang och intäkter, är det lätt att det känns hopplöst.

Media fokuserar ofta på Borlänge som något slags föredöme, men i ärlighetens namn när släppte Sator sin senaste skiva? Att över huvud taget försöka likställa Falun med det mediakåta popexporterande Borlänge musikliv är väl ungefär som att likställa Carola med Cannibal Corpse?

Det enda detta (negativa) tillvägagångssätt leder till är att sprida missvisande information, vilket i sin tur leder till en allmän vilsenhet "det måste vara sant, det stod i tidningen", "Falun är tydligen inget att ha" och så vidare.

Allt går att sälja med mördande reklam heter det. Jag kan tycka att tidningen och kommunen väljer en konstig linje när man mest sprider dynga runtomkring stans kultur- och musikliv i stället för att omfamna det.

Emille

Mer läsning

Annons