Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faluns skyttar fortfarande hemlösa efter läckan i Lugnetbassängen

Annons

Vid en inspektion på Lugnet stängdes skyttelokalen som gränsar till Lugnetbadet i november. Det kommer att dröja lång tid innan lokalen åter öppnas.

Vatten som under lång tid läckt ut från Lugnetbadets stora bassäng har orsakat fuktskador på och risk för mögel i träväggarna i skyttelokalen. Efter en inspektion av miljöförvaltningen i november stängdes lokalen. Fortfarande har Lugnetbadets personal inte hittat läckorna i bassängen. Skyttelokalens väggar rivs nu i jakten på läckan.

- Under nästa vecka ska vi kunna bedöma var läckan eller läckorna finns. Sedan vet vi inte när vi kan få det lagat säger Ola Jacobsson, driftschef på Lugnetbadet.

- Vi får se om vi kan täta läckorna utifrån. Det bästa vore förstås om vi kunde komma åt det inifrån bassängen, men då måste badet stängas.

Beslutet om att hålla skyttelokalen stängd gäller fram till mars, men om den tiden räcker för att täta läckorna och bygga nya väggar är osäkert. Fram tills dess får Falu sport- och pistolskytteklubb samt Falu ungdomskyttegille anpassa sin verksamhet.

- Vi trodde att vi skulle få vara i lokalen efter jul. Nu får vi hyra en konferenslokal och satsa på teoriutbildning fram tills att vi kan få komma in i lokalen igen, säger Susanne Sundell, aktiv i Falu sport- och pistolskytteklubb.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons