Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Faluns bussresenärer diskrimineras"

Annons

Tidningen berättade i våras om att ett stort antal veckopendlare från Falun hade svårt att få Swebus direktbussturer till Stockholm att gå ihop.

"Faluborna som pendlar till Stockholm är diskriminerade", beskrev Lena Pehrson situationen. Då gällde det att resenärerna inte kunde lösa en enhetlig biljett från Stockholm till Falun, utan tvingades byta bussbolag i Borlänge och därigenom både vänta längre och betala mer.

Direktbussen till Stockholm utgår från Borlänge, och den möjlighet Falupendlarna har att hinna med den är att åka med Swebus´ tur mellan Falun och Karlstad, som stannar till i Borlänge. Men från och med den 16 juni lägger Swebus ner turen Falun-Karlstad.

- Då känner jag att "gud, försvinner den möjligheten också", säger Lena Pehrson.

Går det inte att åka lokalbuss till Borlänge?

- Jag har kollat det tidigare, men det var ingen anslutning som stämde.

På Swebus handlar bussturernas vara eller inte vara om lönsamhet.

- Det har inte varit sådan beläggning på linjen att det lönar sig att driva den vidare, säger Håkan Tengberg, trafikplanerare på Swebus.

Vad säger det om er service till Faluresenärerna?

- Det är om man kan åka med Dalatrafik till Borlänge om man inte vill åka den längre turen över Uppsala.

- Det här gäller över sommaren, till hösten är det ett annat läge, med fler arbetspendlare och studenter som reser. Vi räknar med att hitta en lösning med en direktbuss från Falun till Stockholm till hösten, säger Håkan Tengberg

.

MICHAEL MARKLUND

Mer läsning

Annons