Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falun har en bra skola

Annons

Vi arbetar oförtrutet för att Falun ska fortsätta utvecklas för att det på så vis ska skapas mer resurser till välfärd. I vår skolbudget för 2006 sker inga neddragningar. Däremot är behoven större än den uppräkning som görs. Det här måste skolan inklusive anställda och övriga berörda hjälpas åt för att klara av.

Skolan kan inte få det extraanslag på 18 miljoner kronor som man begärt. Man ska då komma ihåg att skolförvaltningen i dag omsätter över 1 000 miljoner kronor.

När det var besvärligt förra gången, och då många protesterade, fattades betydligt mer pengar. Vi valde då att höja skatten. Detta under högljudda protester från den borgerliga oppositionen.

Falun har en bra skola, även om mycket återstår att förbättra.

Vi har i det ekonomiska läge som varit tvingats att hålla mycket hårt i ekonomin. Trots det så presterar våra elever bättre. Andelen med godkända och fullständiga betyg har ökat.

Vi håller med Stenvall om att en viss lärartäthet är grunden för att kunna bedriva en bra undervisning. I den verksamhetsplanering som vidtar inom skolan efter fullmäktiges budgetbeslut i dag den 16 juni, kommer vi att hålla frågan under uppsikt.

Här krävs också anpassning till minskat antal elever i grundskolan och därmed minskat behov av lokaler.

Stenvall och övriga Falubor borde ägna tid åt att studera den borgerliga oppositionens budgetförslag för skolan. Exempelvis vill Falupartiet och spi "utveckla" skolan genom att ge förvaltningen 5,5 miljoner kronor mindre än vad vi i majoriteten föreslagit.

Moderaterna och kristdemokraterna går ännu längre och har föreslagit neddragningar i 20-miljonersklassen för både 2005 och 2006. Det är här skillnaderna finns.

Mellan socialdemokraterna, centern och miljöpartiet i majoritet på ena sidan och den borgerliga oppositionen på den andra.

JONNY GAHNSHAG

Mer läsning

Annons