Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falun Digital Park läggs ner

Annons

Så i går föreslog kommunstyrelsen att bolagets verksamhet ska upphöra.

Ett beslut om nedläggning ska sedan tas av kommunfullmäktige i nästa vecka.

Tre anställda berörs. Den kontraktsanställde direktören slutar vid månadsskiftet, en går tillbaka till sitt tidigare arbete på högskolan. För den tredje anställde får vi se hur vi kan lösa det, säger kommunalrådet Bjarne Harrung.

- Anledningen till att bolaget ska upphöra med sin verksamhet är att det inte har något förtroende hos företrädare för näringslivet, säger Harrung.

Samtidigt som kommunstyrelsen sade ja till en nedläggning ställde politikerna sig också bakom tankarna på ett nytt utvecklingsbolag som ska ta över kommunens tre profilområden.

Förutom IT/Media är det Idrott/Hälsa och Turism/Kultur. De två senare sorterar i dag under näringslivskontoret.

- Vi ska se om vi kan samordna den verksamheten på ett bättre sätt, säger Bjarne Harrung,

Kommunstyrelsens medlemmar ber kommunfullmäktige att ge dem i uppdrag att förbereda bildande av ett sådant utvecklingsbolag.

Beslutet i kommunstyrelsen var inte enhälligt. Sex av nämndens ledamöter tyckte att man först skulle utreda ett nytt bolag innan man beslutade om det, men det tyckte inte de nio i majoriteten.

Arbetet med det nya bolaget ska vara klart så att det kan tas upp till beslut i kommunfullmäktige veckan efter valet i september.

Det nya bolaget ska stärka näringslivet i Falun. Men trots detta är det regionala samarbetet av stor vikt. Ett starkt Falun är en nödvändig förutsättning för att på ett bra sätt kunna samarbeta med andra för att som region kunna dra nytta av den större arbetsmarknaden som Mälardalsregionen representerar, är det tänkt.

Mer läsning

Annons