Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falun är fantastiskt

Annons

Jag såg i FK den 21 mars att Faluns parkchef vill ha en stor central lekpark i Falun. Jippie! Äntligen får de stackars stadsborna någonstans att att gå med sina barn.

Det jag tycker låter lite konstigt är att det saknas pengar. Väldigt konstigt, Falu kommun har tagit sin hand från ett stort antal lekparker i kommunen.

Jag har ett exempel: I Grycksbo finns en lekpark efter Bergsätravägen som skötts av kommunen eller någon underentreprenör.

Sköteln de senaste 10 åren har bestått i att någon har satt ut en parkbänk på våren och tagit bort densamma på hösten, någon har tagit bort en av tre gungor(EU bestämmelser, gungorna får inte sitta för tätt ihop).

Någon enstaka gång har vi fått lite sand runt gungorna och lite i sandlådan. Varje höst har någon hängt upp gungor så de blir obrukbara vintertid, och så äntligen, efter lite drygt tio års tjat har någon gallrat lite träd i parken. Men tyvärr blev inte gallringen riktigt klar.

Nu har man beslutat att lägga ner vår park på grund av, ja just det, penningbrist.

Vi närboende fick "erbjudande" om att ta över underhållet av parken annars skulle den försvinna helt. Vi är nu två närboende familjer som ska sköta underhållet av parken.

Vi har pratat med ansvariga i kommunen i tio års tid om att få hit en klätterställning eller rutschkana. Gissa vad vi fått för svar? Just det: Vi har inga pengar!

Men nu kommer den otroliga idén att göra en stor park mitt i staden. Kanon! I artikeln säger Ragnarsson att slagorden för Falun är flanera, shoppa och trivas.

Detta måste gälla de centrala delarna av staden. Vi som bor lite utanför får nöja oss med: Kräv inget från kommunen, klaga inte på några nerdragningar, satsa allt i staden!

Varför är det så svårt att få något kvar av kommunal service bara för att man bor lite utanför staden?

Vår parkbänk blev också indragen för något år sedan, besparing så klart.

Vart är vi på väg?

GRYCKSBO-BO

Mer läsning

Annons