Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falukrog får spritförbud

Annons

Socialnämnden anser att de har tio goda skäl för att dra in serveringstillståndet sedan tillståndsinnehavaren brutit mot flera bestämmelserna i alkohollagen.

I dag klockan tio ska socialnämndens beslut formellt delges tillståndsinnehavaren. Men då är han redan förvarnad. I går kväll fick det juridiska ombudet beslutet.

Socialnämndens utredning inför beslutet handlar om tio punkter. Åtta av dem har konstaterats genom upprepade krogkontroller, inspektioner och utryckningar som gjorts av polisen, socialtjänsten och skattemyndigheten.

På punkten tre saknas tydliga bevis men polisen har sett folk som druckit alkohol ur restaurangens glas utanför lokalen. Och till punkten tio saknas det vittnen som vågar träda fram. De är rädda för hämnd.

Sociala och polisen har sedan i augusti i fjol fått många anmälningar om att servering till minderåriga skett på restaurang Issan. Anmälarna har varit anonyma. Skälet de lämnat är att de är rädda för repressalier.

Under hösten har sociala och polisen gjort flera oanmälda restaurangbesök utan att lyckas få fram egna bevis. Enligt en anonym källa var det känt att inspektionen skulle ske. Kommunens fritidsledare har också pratat med ungdomar från högstadieskolor som berättat att de serverats alkohol trots att de är minderåriga.

Polisen har också träffat på en 17-åring som drack alkohol inne i lokalen. Det räcker inte för att återkalla tillståndet. Men sammantaget med den övriga bilden anser nämnden att uppgifterna ska beaktas vid den totala bedömningen.

SVEN HALLERDAL

Mer läsning

Annons