Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faluföretag tycker att de uppmuntar pappaledighet

Annons

Medin uppger att Melkers ställer frågor om arbetssökandes familjesituation.

- Vi frågar om de har sambo, om de är gifta, om de har barn. Det är inget konstigt. Uppgifterna ligger absolut inte till grund för någon diskriminering, utan används för att få en komplett bild av den arbetssökande.

På Melkers arbetar ungefär 100 personer, tämligen jämnt fördelade mellan könen. De flesta manliga anställda tar ut 10 dagars ledighet i samband med att barnet föds, vilket Medin anser vara "helt naturligt".

- Men det är ovanligt här på Melkers att papporna tar ut långa perioder pappaledighet. Någon har gjort det och då löser vi det med vikarier.

- Jag ser positivt på pappaledighet. Jag vill att våra anställda ska leva ett "helt liv".

Han konstaterar att det är ett hypotetiskt resonemang, men tror inte att en lång bortavaro från jobbet på Melkers skulle leda till stora nackdelar för småbarnspapporna. Men befattningar kan förändras och organisationen göras om.

- I de fallen kan man kanske inte sätta sig i samma stol som den man lämnade när man gick på pappaledighet. Möjligen blir löneutvecklingen något sämre för den som är pappaledig i två år jämfört med den som är på jobbet den perioden och gör väldigt bra ifrån sig.

- Men det gäller mest tjänstemän, där en mer individuell lönesättning tillämpas. Och allt detta är som sagt hypotetiskt eftersom så få pappor vill vara pappalediga långa perioder, säger Medin.

Scania Axlar i Falun, med 90 procent män bland sina 650 anställda, ställer också frågor om de arbetssökandes nätverk.

- Vi vet ju hur jobbigt det är orka med allt med barn och jobb. Vi vill underlätta så att det ska gå att hitta en balans i livet, säger personalansvarige Niklas Nilsson.

- Pappaledighet är något positivt för oss.

På Scania fortsätter företaget att skicka interninformation och bjuda in till möten på och om jobbet också sedan anställda gått hem på föräldraledighet.

- Vad gäller löneutvecklingen är det viktigt att ingen blir lidande lönemässigt för att de är föräldralediga. Det här har vi tagit upp som en särskild uppgift att granska i den kommande uppföljningen av jämställdhetsplanen, säger Nilsson.

JENS RUNNBERG

Mer läsning

Annons