Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faluföretag köps upp

Annons

- Jag tror inte att de anställda i Falun kommer att märka så mycket av försäljningen, säger John Johansson och tillägger att det inte är omöjligt att Falun får fler tjänster på administrations- och lagersidan.

Hallbyggarna, med huvudkontor i Falun och försäljningskontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå har i dag 39 fastanställda. Företaget omsätter 120 miljoner kronor.

Hallbyggarna är Sveriges ledande företag när det gäller uthyrning och försäljning av lagerhallar och evenemangstält.

John Johansson drog igång Hallbyggarna 1968. Han närmar sig nu 60-årsdagen och ser försäljningen till NSS-gruppen som en bra lösning för alla:

- Det viktigaste för mig har varit att företaget blir kvar här i Falun. Och det tror jag att det kommer att bli, även på sikt, säger John Johansson.

Under de närmaste två åren kommer han att finnas med i bilden som konsult åt nya ägaren.

- Jag tycker om att arbeta och ser fram emot att jobba i det nya bolaget. Men förhoppningsvis får jag också tid att göra lite annat. Spela golf, till exempel, säger John Johansson.

Han har nu tecknat aktier i NSS-gruppen. Men några fler ekonomiska detaljer kring affären vill varken köpare eller säljare lämna ut.

Den nordiska koncernen Nordic Shelter Solutions, NSS, är Nordens största leverantör av väderskydd, evenemangstält och lagerhallar. Gruppen arbetar i hela Norden, samt i Baltikum och Ryssland.

NSS-gruppen anser att köpet av Hallbyggarna ger en starkare ställning på den svenska och nordiska marknaden.

Tauno Maksniemi, koncernchef och vd, ser en utveckling där den nordiska marknaden kommer att följa en trend som redan syns i andra delar av Europa:

- Verksamheten växer och företagen blir större.

Förra året omsatte NSS cirka 340 miljoner kronor. I Sverige bedrivs verksamheten under namnet Jonsereds miljösystem.

INGER WALLIN

Mer läsning

Annons