Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falubo i morddrama

Annons

Det var efter ett tidigare bråk på Skutbergets camping på långfredagen som de två familjerna stämt träff på Hotell Scandic Winn i Karlstad på påskdagens kväll.

De var beväpnade med bland annat knogjärn och baseballträn. Två män, en i varje familj, bar pistol.

Mötet slutade med att ett tiotal personer slogs, kastade krukväxter och inredning mot varandra.

Bråket fortsatte ute på Norra Strandgatan där en person försökte köra ihjäl en annan person med en bil.

I tumultet drog den 38-årige mannen sitt vapen och sköt en 36-årig man i huvudet. Polisen fick larmet klockan 22.45 på kvällen. Den skjutne 36-åringen var död kort efter att ambulansen anlänt till akutsjukhuset CSK.

Det var kaos på brottsplatsen och flera personer hade sprungit i väg när polisen kom fram. Hundpatruller sökte i området, men flera misstänkta kom undan.

Inom några dygn hade sju personer gripits på flera platser i Värmland och Västmanland. Västeråspolisens tungt beväpnade insatsstyrka grep tre av dem.

I torsdags häktades tre män från samma familj med anknytning till Dalarna.

Det var den 38-årige mannen från en by utanför Karlstad som avlossade det dödande skottet. Han häktades som på sannolika skäl misstänkt för mord.

Senare på eftermiddagen häktades en 35-årig släkting från samma by. Han är skäligen misstänkt för medhjälp till grov misshandel

Den 33-årige släktingen som för elva månader sedan flyttade från Falun till Värmland blev också häktad som skäligen misstänkt för medhjälp till grov misshandel.

De övriga som häktats är en 19-åring från Västerås, en 28-åring från Hallstahammar och en 45-årig man från Köping.

Det har kommit fram uppgifter om att 38-åringen kan ha skjutit i självförsvar.

"Han som blev skjuten drog sitt vapen först", har vittnen berättat för polisen.

Torsdagens och helgens häktningsförhandlingar hölls av säkerhetsskäl i en lokal på häktet i Karlstad. Polis hade kommenderats till platsen då det förekommit uppgifter om hot mot domstolen.

Det finns flera vittnen till dödsskjutningen och det inledande bråket i hotellets foajé.

- Jag kan inte gå in på detaljerna, men kan bekräfta att det handlar om bråk mellan två familjer. Det är sekretess kring hela utredningen, säger chefsåklagare Staffan Söderberg till tidningen.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons