Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falubo hotade skolpojke med vapen

Annons

Han lyfte revolvern mot skolpojkens huvud och riktade den mot hans näsa. För ett ögonblick var pojken som förstenad av skräck.

Nu åtalas den 51-årige

Falubon för bland annat olaga hot.

Händelsen inträffade den

4 september förra året då

51-åringen var på besök i en stad i Mellansverige. Mannen hade ett ärende intill en gymnasieskola, där några byggnadselever höll på att byta ett fönster. Han stannade till och började prata med eleverna.

Enligt eleverna berättade 51-åringen att han blivit utslängd från skolan för att han tafsat på flickor där inne.

Han fortsatte att prata om tjejer och sex, och hämtade porrbilder som han visade för eleverna. Han visade dem även sina två knivar, innan han gick tillbaka till bilen igen.

När 51-åringen än en gång kom fram till skolpojkarna hade han en handduk över ena handen. Plötsligt slet han bort den och blottade en revolver. Han lyfte den mot en av pojkarna, och höll den bara två decimeter från hans näsa. Pojken berättar i polisförhör att han blev som förstenad av rädsla, och att många tankar hann snurra i hans huvud innan 51-åringen sänkte vapnet och sa att det var en kolsyrerevolver.

Pojken säger till polisen att han inte tror att mannen ville något illa, men menar att det var ett mycket dumt sätt att visa vapnet.

51-åringens historia skiljer sig markant från elevernas. Han menar att han inte hållit i vapnet alls, utan att en av eleverna fick syn på det i hans bil och ville känna på det. Därefter la han tillbaka revolvern i bilen.

51-åringen åtalas samtidigt för en händelse som skedde några dagar senare, utanför Falun, där han körde lastbil med 0,2 promille alkohol i blodet, bar kniv och gjorde kraftigt motstånd när polisen grep honom. Den sista åtalspunkten gäller misshandel som inträffade i oktober utanför en krog i Falun, då 51-åringen ska ha slagit en annan man i ansiktet.

Ny get behövs

ENVIKEN

uFörr fanns det många getter i Envikstrakten och djuret har blivit en symbol för bygden, fattigmanskon som den kallas.

Nu kan ingen längre tälja den gamla Enviksgeten, därför har hembygdsföreningen och intresseföreningen utlyst en tävling.

Föreningarna uppmanar folk att formge en ny get. Tävlingsbidragen ska vara inlämnade senast sista juni.

Mer läsning

Annons