Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falubo häktad för grov misshandel

Annons

En 56-årig man häktades på onsdagen inför Falu tingsrätt. Han är misstänkt för grov misshandel efter en knivskärning i Herrhagen under påskhelgen.

Gårdagens häktningsförhandling hölls bakom stängda dörrar. Den 56-årige mannen från Falun blev häktad på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel av en man från Sollentuna.

Det var på långfredagens morgon en man som är född 1947 blev knivskuren i bröstkorgen och vänstra armen. Polisen larmades klockan 10.46 till lägenheten i Herrhagen. Tre män hade druckit alkohol tillsammans och något gick snett på morgonen.

Den skadade mannen fördes i ambulans till Falu lasarett för vård. Det visade sig att han hade ett mellan tio och femton centimeter långt skärsår på vänster sida nedanför bröstkorgen. Han var också knivskuren på vänstra armbågen.

Gärningsmannen flydde från lägenheten efter knivdådet. Jourhavande åklagare anhöll 56-åringen i sin frånvaro klockan 18.29 på kvällen.

Mannen greps klockan 16.37 två dagar senare och har varit frihetsberövad sedan dess.

Falu tingsrätt gick i går med på åklagarens begäran att 56-åringen skulle häktas som på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel. Åklagaren hävdade att om mannen fick fortsätta vara på fri fot fanns det risk för att han kunde undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen och även risk för att han kunde fortsätta sin brottsliga verksamhet.

Polisen har tagit ett skjutvapen i beslag. Det var vid husrannsakan i mannens bostad som polisen hittade ett jaktvapen som han inte hade licens för.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons