Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falubo Fiol-Pellestipendiat

Annons

Åtskilliga hade mött upp i frikyrkan när kvällen inleddes med musik av Ludvika kammarorkester under ledning av dirigenten Inge Hällkvist. Musikerna framförde inledningsvis Erik "Fiol-Pelle" Deljeskogs egna kompositioner, Gånglåt från Deljeskogen, Diplomatvalsen, polskan Ellenbäcken och Hillängsschottis i arrangemang för orkester av Folke E. Larsson.

Vi kunde även njuta av Allegro C-dur av Gaetano Donizetti.

Till ackompanjemang av orkestern, där Deljeskog personligen och under många år spelade med, utförde så stipendiaten Våren ur Årstiderna av Antonio Vivaldi på violin.

Högtidsceremonien leddes, liksom tidigare år, av Sören Ekebjörns, nestor inom det lokala musiklivet. Han hade äran att utdela värdebeviset på stipendiesumman, 15 000 kronor, till årets utvalde. Notervärt är mottagaren får använda pengarna helt fritt efter eget gottfinnande.

Elving har av juryn befunnits vara en synnerligen värdig mottagare.

- Han ses som en lysande begåvning med vacker ton, bländande teknik och ett moget spel trots att han endast fyllt 17 år, heter det i motiveringen.

Om stipendiaten kan vidare nämnas att han för närvarande studerar i andra årskursen vid Musikkonservatoriet. Elving är född och uppvuxen i en musikmiljö där systern är musiker och fadern en känd auktoritet på den violinmetodik som japanen Suzuki utformat, den så kallade Suzukimetoden.

Efter utdelningen avrundades sammankomsten med ytterligare musikalisk vederkvickelse.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons