Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falubo fick fängelse för misshandel

Annons

En 26-årig Falubo dömdes i går till två månaders fängelse för misshandel, olaga hot och narkotikabrott.

Han är nu misstänkt för ännu ett fall av misshandel, och sitter sedan i onsdags häktad.

Det var en lördagsnatt i april i år som 26-åringen började trakassera några personer i korvkön vid Stora torget.

- Bögjävlar! Man borde skära halsen av er allihopa!

När ingen i kön reagerade på vad han sade tappade en av de utpekade killarna humöret och gav svar på tal:

- Jag är bög, här är jag!

26-åringens nästa replik blev ett slag rakt i ansiktet på killen, och sedan var bråket i gång. En person försökte lugna 26-åringen och blev då först spottad i ansiktet och sedan sparkad i magen. Skällsorden fortsatte att hagla över gänget i kön och en av dem träffades av ett knytnävsslag när han konfronterade 26-åringen. Det knuffades fram och tillbaka och inte förrän polisen kom till platsen tog dispyten slut.

26-åringen säger själv att han ville provocera killarna i kön. Han menar att han sagt något i stil med "det är många bögar här i kväll". Detta sade han för att göra sig lustig inför sin kompis. Sedan blev det bråk, minns han, men själv upplevde han det som att han blev attackerad från alla håll och kanter och var tvungen att försvara sig.

Falu tingsrätt tror inte på 26-åringens uppgifter, som man i domen beskriver som "synnerligen vaga och föga övertygande".

Han döms samtidigt för narkotikabrott, då han vid polisingripandet visade sig bära på en liten påse med cannabis.

Han döms även för olovligt innehav av farligt föremål, då han i oktober förra året ska ha viftat med en sax, även i detta fall i en korvkö vid Stora torget.

Två månaders fängelse blev det sammanlagda straffet när domen i går meddelades. Och dagen före, i onsdags, häktades han för ett fall av misshandel som ska ha inträffat förra helgen.

Det var vid halv ett-tiden natten mot söndag som 26-åringen började ropa ofredanden åt en 20-årig tjej inne på Palatset på Holmgatan. Tjejen slog honom i ansiktet med handflatan och blev då sparkad i bröstet så att hon for bakåt. En stund senare, ute på gatan, ska 26-åringen ha kastat en flaska mot samma tjej, men missat.

Mannen har tidigare dömts för bland annat misshandel, hemfridsbrott och övergrepp i rättssak.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons