Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falubo åtalad för vapenbrott

Annons

Den 41-årige Falubon hade en skarpladdad pistol i sitt hem när polisen gjorde husrannsakan i slutet av mars. Anledningen till polisens genomsökning var att mannen redan var misstänkt för dopningsbrott. Förutom pistolen, av kalibern nio millimeter, fanns också ett 50-tal patroner. Mannen saknade helt tillstånd för ammunitionen och vapnet, som också hade fått sitt serienummer bortfilat.

Åklagaren betraktar brottet som grovt vapenbrott eftersom det skarpladdade vapnet påträffades i ett kriminellt sammanhang.

Det var efter att en polispatrull stoppat 41-åringen när han tillsammans med en annan person färdades i en bil. Eftersom 41-åringen verkade drogpåverkad fick han följa med polisen för provtagning. Analysen visade att 41-åringen använt amfetamin och åtalas därför för ringa narkotikabrott.

I bilen hittade polisen också två tusen tabletter med förbjudna dopningspreparat, så kallade ryssfemmor, som 41-åringen enligt åtalet skulle sälja vidare. Mannen är därför åtalad för dopningsbrott. När polisen gjorde husrannsakan i mannens bostad hittades förutom det aktuella vapnet också bland annat tabletter som innehöll morfin och narkotikaklassade tabletter som enligt åtalet inte var avsett för eget bruk. Därför är 41-åringen också åtalad för narkotikabrott.

41-åringen har suttit häktad sedan slutet av mars.

Slag och stryptag mot Uppsalabo

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons