Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu-VM kräver 4000 bäddar - nu börjar jakten

/
  • Jakten. 4 000 bäddar har VM-kandidaten Falun räknat ut att man behöver under ett skid-VM . Nu har en inventering gjorts av hotell på sex dalaorter. Scandic Hotel på Lugnet kan erbjuda 400 bäddar.

Annons

I VM-kandidaturarbetet är det många saker som ska lösas.

Den senaste tiden har ett stort arbete lagts ner på att inventera tillgängligt boende och kontakttagande med alla olika boendeanläggningar. Ett arbete som Veronica Lindberg på Välkommen till Falun haft hand om.

Ett skid-VM i Falun kommer att i runda tal behöva 4 000 bäddar, fördelat på 1 500 bäddar till aktiva/ledare, 1 500 bäddar till massmediafolk och 1 000 bäddar till sponsorer och inbjudna gäster.

I Falun kan hotellen i dagsläget erbjuda 1 060 bäddar, vilket gjort att organisationen bakom VM-kandidaturen fått se sig om efter bäddar på annat håll.

- Ambitionen har varit att hotellen som mest ska ligga en timmes resväg från Lugnet, vilket känns som en rimlig gräns. Nu har vi hotell med från Ludvika i söder till Rättvik i norr, vilket visar att stora delar av Dalarna blir involverat i ett skid-VM, säger Tomas Jons.

Boendefrågan är ett av Faluns svagaste kort i ansökan om att få skid-VM 2013. Några av de andra kandidaterna har det bättre ställt med hotell i det absoluta närområdet.

- Inte minst gäller det Lahtis. Stora krav kommer att ställas på vår transportorganisation, menar Tomas Jons.

- Det känns viktigt att lyfta frågan att ett skid-VM kommer att påverka hela Dalarna. Hela regionen kommer att på något sätt påverkas av en mängd frågor som vi måste lösa.

- Att fixa ett bra boende är en av de viktigaste punkterna i vår kandidatur, slutar Tomas Jons.

Mer läsning

Annons