Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu Kuriren i centrum

Annons

I tider när andra tidningar tvingas dra in på sin lokala nyhetsbevakning känner vi oss på Falu Kuriren extra glada över att kunna förstärka vår lokala journalistik i Falun.

Vi har smygöppnat en ny redaktion i centrala stan. Den här veckan drar vi igång redaktionen på riktigt.

Redaktionen sitter i Falu Kurirens hus på Stigaregatan i centrala Falun. Härifrån ska våra reportrar Lillis Åkerblom och Pelle Malmberg berätta för läsarna om livet i stan och i Faluns byar.

- Det känns riktigt och naturligt att stadens största tidning också har journalister som finns nära läsarna, säger Christer Gruhs, tidningens chefredaktör.

- Genom att placera reportrar i vårt anrika tidningshus i stan, återgår vi till den gamla ordningen. Jag tror att våra läsare, kommer att gilla det.

Att våra reportrar finns på stan underlättar arbetet för dem. Men det blir, framför allt, enklare för läsarna och andra att träffa tidningen.

Våra Falureportrar kommer att göra nedslag runt om i kommunen.

De kan dyka upp i Grycksbo centrum, i vägskälet i Rönndalen, på Konsum på Knoppen eller varhelst läsarna så önskar. I dagens tidning rapporterar de från Norslund.

På den nya lokalredaktionen i centrala Falun, sitter också tidningens familjeredaktör Katarina Norman. Hon finns på plats från klockan nio varje vardagsmorgon och välkomnar både födelsedagsbarn och andra som vill tipsa om familjenyheter.

Familjeredaktören träffas på telefon 023-935 53.

FK:s nya lokalredaktörer träffas på telefon: Lillis Åkerblom 023-935 43, Pelle Malmberg 023-936 38. De kan också nås via e-post: lillis.akerblom@falukuriren.se och per.malmberg @falukuriren.se.

Torsdag 31 januari hälsas alla läsare särskilt välkomna till den nya lokalredaktionen på Stigaregatan. Då blir det festlig invigning och öppet hus hela eftermiddagen.

Mer läsning

Annons