Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu kommun i ett nötskal

Annons

Hur långt får Falu kommun gå med sina besparingar?

Får de gå så långt att de förnedrar sin personal, de boende på sjukhemmen och dess anhöriga?

Jag började arbeta inom äldre omsorgen förra året och för mig blev det en liten kulturchock, eller ska jag kalla det organisationschock.

Där finns två olika arbetsgrupper som båda arbetar med hjärta på rätt ställe de är måna om de äldre och om varandra.

Chocken var upptäckten att de inte hade mycket uppbackning av ledningen, utan behandlades som något katten har släpat in och de äldre var/är slagpåsar mellan kommun och landstinget. Otroligt, men tyvärr sant.

Det som gör mig arg och ledsen är att min kollega ska omplaceras för att hon är anställd i "fel" organisation i grunden. Att hon har arbetat på ett och samma ställe i tio år tar man ingen hänsyn till. En tjej som kan sitt arbete och dess rutiner och som är väldigt omtyckt av kolleger, äldre och dess anhöriga, då väljer kommun att omplacera henne. Hon ska omplaceras till "rätt" organisation och någon annan ska omplaceras på hennes arbetsuppgifter. Låter det här klokt, nej det är på gränsen till förnedring, tycker jag. Är kommunens nya policy att knäcka sin personal så att de slutar självmant?

Samtidigt som det här händer är min arbetsplats nedläggningshotat, kommunen räknar med att spara 18 miljoner kronor om min arbetsplats läggs ner. Beslut tas den 15 september.

Anställd på Lunden

Mer läsning

Annons