Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falskskyltad bil i beslag

Annons

Polisen misstänker att en Opel som anträffades vid OKQ8 i Hedemora har försetts med falska registreringsskyltar. Därför har bilen tagits i beslag.

Nu kommer polisens tekniker att göra en noggrann undersökning av bilen som misstänks ha samband med ett annat ärende i Dalarna.

Polisen i Ludvika har uppgifter om en liknande Opel och deras kollegor i Borlänge är också intresserade av den tekniska undersökningen som görs i Avesta. Det finns misstankar om att bilarna skulle användas i samband med brott.

Ingen människa fanns i närheten av bilen när den upptäcktes på OK-planen i Hedemora.

Efterlyst förd till Umeå

u En man från Falun är misstänkt för olovlig körning sedan han stoppats i en bil kvart i tio på tisdagskvällen. Det var vid Österby, efter länsväg 270 mellan Långshyttan och Hedemora, den körkortslöse bilföraren blev stoppad. När polispatrullen kontrollerade mannens identitet visade det sig att han var efterlyst sedan han inte inställt sig för att avtjäna ett straff han blivit dömd till. Därför fördes mannen till häktet i Umeå i väntan på att få komma till en kriminalvårdsanstalt.

Strömmer konsertgäst

u Säters manskör bjuder på lördag eftermiddag på allsångskonsert i Coriandergården i Säter. Dagens speciella gäst är Åke Strömmer, välkänd radioprofil.

Bland de sånger som kören sjunger finns Hyllning till Säterbygden, där en av körens medlemmar har skrivit en ny text till Coney Island Baby.

Bland övriga sånger märks bland andra Si god afton och god kväll, Rosa på bal, Jag väntar vid min stockeld och I parken i vår stad.

Åke Strömmer ges tillfälle att kåsera vid två tillfällen under eftermiddagen mellan körens sång och allsången.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons