Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falsk tusenlapp inlämnad till kassaservice

Annons

Svensk kassaservice i Malung anmälde under onsdagen att man fått in en falsk tusenlapp. Tusenkronorssedeln fanns i en penningkassett som hade lämnats in av ett Malungsföretag. Tusenlappen, som var mycket välgjord, avslöjades av en kassörska.

Polisen utreder vem som kan ha betalat med tusenlappen, men förmodligen är det omöjligt att få ett svar på vem som kan haft den falska tusenkronorssedeln.

Samarbete avbryts

Kommunstyrelsen i Malung konstaterar att i dagsläget är det inga bra förutsättningar för samarbete och kommunen ska nu utannonsera tjänsten som räddningschef i Malungs kommun. För närvarande är Hasse Andersson tillförordnad räddningschef i Malung med förordnande till och med mars.

Grannkommunerna har under något år arbetat med att ha en gemensam räddningschef. Men räddningschefen Rolf Hellberg konstaterade förra året att det var en nästan omöjlig uppgift att vara chef för räddningsverksamheten i två kommuner med olika organisation.

För att en gemensam räddningschef ska kunna fungera är det sannolikt nödvändigt att kommunerna har en gemensam organisation i ett kommunalförbund.

För närvarande har de båda kommunerna fullt upp med sina egna frågor i räddningstjänstens organisation. I Malungs kommun pågår omorganisation av räddningstjänsten i Sälenområdet för att minska kostnaderna.

Misstänkt rattfyllerist

Mer läsning

Annons