Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fallolycka på ABB

Annons

Enligt polisen har arbetaren ådragit sig skador i huvudet och ena armen. Han uppgavs dock vara vid medvetande när han fördes iväg i ambulansen.

Företaget har inlett en internutredning i samverkan med Arbetsmiljöverket. Den ska, enligt Per Lennart Berg, informationsansvarig på ABB i Västerås, bland annat ge svar på om gällande säkerhetsbestämmelser har iakttagits.

- Vi driver ett väldigt fokuserat arbete med allt som har med arbetsmiljön att göra och det leds från Zürich. Hela koncernen jobbar med de här frågorna, försäkrar han.

Hur långt säkerhetsarbetet har kommit i Ludvika kan emellertid diskuteras. Under en inspektion från Arbetsmarknadsverket så sent som den 25 oktober påträffades, som tidningen redan omtalat, flera brister bland annat när det gäller fallskyddet.

- Här fanns det tydliga skyddsåtgärder som ska motsvara alla kvalitétskrav, parerar Berg som i detta skede bara kan konstatera att räcket fanns på plats men att det inte höll måttet utan gav vika.

- Den vanliga gången är att vi skriver en formell polisanmälan och att ärendet sedan utreds i Falun av vår särskilda avdelning för arbetsmiljöfrågor, säger utredningsledaren på Ludvikakriminalen, inspektör Uno Hane.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons