Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fällde det första och kanske sista trädet

Annons

Undertecknad fällde det första trädet för den nya E75 mellan Lyngdal och Flekkefjord. Det är möjligt att jag också fäller det sista trädet.

Just nu är detta vägprojekt det största vägprojektet i Norge. Senare i höst tänker Veidekke och den norska staten bjuda in till en träff med alla som på något sätt har deltagit i detta projekt. Då blir jag med och jag är inte precis känd för att hålla tyst. Jag tänker påminna norrmännen om att en svensk arbetare var med och fällde de svåraste träden. Jag har aldrig någonsin hört att norrmännen har tackat oss svenskar för vad vi har gjort i Norge. Det är på tiden att de får veta att vi finns till.

Ibland tycker jag att det har stigit norrmännen åt huvudet att de har världens största oljefond. De simmar i pengar men de glömmer att de faktiskt behöver oss svenskar. Min chef och jag har redan haft våra stridigheter. Han är ibland trött på den "stöddige svensken" men än så länge behöver han mig och jag njuter faktiskt av detta faktum. Bara för fem-sex år sedan hade jag inte alls något självförtroende. Är man långtidsarbetslös får man kämpa för sitt självförtroende.

Nu är man återigen "stöddig och dryg" och det kanske är bäst att det är på det viset.

Birger Hansson

Mer läsning

Annons