Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fälld för misshandel

Annons

En Mockfjärdsbo i 20-årsåldern fick av Mora tingsrätt villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst för misshandel och olaga knivinnehav. Det var i höstas som Mockfjärdsbon i Leksand misshandlade en annan man genom att både slå och sparka honom. Mockfjärdsbon hade också i vintras burit kniv i Borlänge. Mannen var även instämd till tinget anklagad för att i vintras i Borlänge ha krossat vindrutan på en parkerad bil. Om fängelse hade utdömts, skulle strafftiden ha varit två månader.

En hel vecka

med hoppla

u Ridturer och turer med häst och vagn. Hästshower, maskeradhoppning och ridlekis. Nationella hopptävlingar och demonstrationer av nyttigheter för hästägare.

Det är något av vad det nya arrangemanget Gagnef Horse Week innehåller. Hästveckan infaller den 13 till 19 juni och arrangeras runt om i kommunen. Den samarrangeras av bland andra Gagnefs Ridklubb i Mockfjärd och ett antal privata företag. Av programpunkterna kan nämnas att Gardar Gislasson på onsdagen ordnar gångartsvisning och horsemanship samt att de nationella hopptävlingarna ordnas från onsdag till fredag. Tävlingarna hålls vid ridklubbens anläggning i Mockfjärd.

Inget för simskolan

u -För att kunna bedriva en fullgod simundervisning för elevgrupper krävs det en större bassäng. I dag bedriver skolorna simundervisning i Vansbro, Leksand och Borlänge. Det fungerar bra och det tilltänkta badhuset i Djurås kommer inte att kunna utgöra ett realistiskt alternativ. Det säger barn- och utbildningsnämnden i ett yttrande över en motion från Bo Lindevall och Carina Tibbling, båda (s), om byggnation av en 12,5 gånger 6,0 meter stor simbassäng vid vårdcentralen i Djurås eller vid Djuråsskolan. Nämnden påpekar dock att bassängen kan komma att nyttjas av funktionshindrade elever med ett behov av rehabiliterande insatser.

445 barn i omsorg

-Det innebär att den som behöver får barnomsorg, säger barn- och utbildningsförvaltningens chef Håkan Elfving och tillägger att inför höstterminen har platsbehovet ökat i det östra skolområdet och minskat i det västra.

Mer läsning

Annons