Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fakta om riksvägsbygget

Annons

Angående riksvägsbygget måste fakta läggas fram. Efter besök av experter bland annat från Boverket, Tekniska Högskolan i Stockholm samt bergsingenjörer, geologer med flera har samtliga förkastat alternativ fyra, bland annat på grund av miljöfrågor.

Exempelvis har sjön Övre Hillen en deponi av tungmetaller och eventuellt kvicksilver som ligger på botten.

Dessa rörs upp vid ett brobygge enligt alternativ fyra. Vidare är Persbo däljor klassade som kulturminne med de närliggande källorna i Persbo. Även jordbruksmark och miljön i övrigt skadas av bygget. Allt detta har Messings rådgivare tagit del av och framfört till infrastrukturministern som då konstaterat att alternativ fyra inte ska byggas på grund av negativa miljökonsekvenser. Förvåningen är stor när kommunen löser in fastigheter för många miljoner med Ludvikabornas skattemedel innan det står fullständigt klart var vägen ska byggas.

Återigen en skandal! Man frågar sig om det är de rätta personerna som styr i Ludvika eller om personerna i fråga sitter på rätt plats.

Alternativ fem har utretts av Vägverket så intresserade bör kunna vända sig dit alternativt till Ludvika kommun för att ta del av förslaget.

BOTTEN

Mer läsning

Annons