Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Facklig grundkurs

Annons

Svar till Patrik Björklund,

den 9 februari:

Det är alltid lika roande och oroande att läsa er så kallade liberalers insändare kring kollektivavtalen. Ni visar alltid hur okunniga ni är kring arbetsmarknadsfrågor och hur ignorant ni ser på arbetstagarnas möjligheter till trygghet och skydd på arbetsmarknaden.

Du skriver i din insändare att vi kan sluta slåss nu för att vi "vunnit" kampen i och med att arbetsgivaren i det aktuella fallet valt att sälja sin restaurang. Vi har haft en enda strävan och det har inte varit att få arbetsgivaren att sälja sin restaurang. Vår enda strävan har varit att få ett kollektivavtal tecknat på arbetsplatsen för att garantera arbetstagarnas rättigheter.

Sedan vad gäller dina insinuationer om en fiktiv (?) radiohandlare, så kan jag säga att det betraktas som familjeföretag och inte riskerar en facklig blockad så länge handlarens firma kan betraktas som ett familjeföretag.

Alltid när moderaternas röstboskap (i ditt fall kristdemokraternas röstboskap) ska diskutera denna och andra frågor rörande de fackliga fri- och rättigheterna blir det uppenbart hur pinsamt lite ni verkligen kan om dessa frågor. Mitt förslag är att ni läser på och eventuellt går en facklig grundkurs så att ni är med på banan. Då kanske det går att föra ett vettigt resonemang kring dessa frågor även med företrädare från högerpakten.

VIKTOR ZACKRISSON, ORDFÖRANDE SSU DALARNA OCH MEDLEM I HANDELSANSTÄLLDAS FÖRBUND

Mer läsning

Annons