Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Facket - räddare eller förstörare?

Annons


{9?|djer helt Muf:s påstående om att facket förstör mer än det hjälper ungdomarna. Jag vet många ungdomar 12 - 16 år som gärna vill arbeta men där facket har fått till regler som gör det omöjligt för arbetsgivare att anställa dessa yngre ungdomar.

Jag vet ungdomar ej fyllda 18 år, som sitter på åkgräsklippare hemma i trädgården och klipper gräs, men för att göra samma sak och få betalt måste de vara 18 år. Dessutom vill facket att en som är 14 år ska ha lika mycket betalt som en 20-åring. Vilken arbetsgivare skulle då anställa 14-åringen?

Efter alla regler som facket fått till så vill nu de yngre ungdomarna att kommunerna ska fixa sommarjobb. Så i stället för riktiga jobb ska kommunerna konstruera arbeten som passar till yngre ungdomar. Vad ger detta för signaler till våra ungdomar? Det är klart att de ska skolas till arbetslivet via riktiga jobb så de känner att de behövs. Försäkringar mot olyckor kan mycket väl lösas på annat sätt än via facket. Hur löser man försäkringar på fritiden om olyckan är framme vid gräsklippningen?

Stå på er Muf-ungdomar!

ANNE-LIE STENBERG

Mer läsning

Annons