Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Facket: "Ett givande och tagande"

Annons

Han säger att det inte varit alltför svårt att gå in i dessa förhandlingar eftersom man från fackets sida, till viss del, haft en förståelse när det gäller den situation som nu uppstått på Ericsson Network Technologies.

- Men vi anser ändå att de borde jaga kostnader på annat håll. Vi måste ju kunna leverera våra produkter, säger Christer Johansson och antyder att företaget kunde sparat mer bland tjänstemännen.

Leif Ernlund, från SIF, som representerar tjänstemännen, inser också varför företaget måste dra ner på personalen:

- Det som hänt är väldigt tråkigt. Men vi arbetar ju på ett företag som också drabbats av de dåliga konjunkturerna i telekombranschen.

Leif Ernlund säger att detta varit en svårare period jämfört med de nedskärningar som skedde 1999:

- Då var det tal om många naturliga avgångar eftersom vi hade fler visstidsanställda som fick sluta. Nu är det fler av de fast anställda som blivit drabbade.

Samtidigt säger Leif Ernlund att han är glad över de åtgärder som Ericsson nu kommer att vidta för att ta hand om dem som blir uppsagda.

För tjänstemännen handlar det om allt från avgångspension för dem som är över 60 till utökad uppsägningstid och kontakter med Trygghetsrådet, där de drabbade han få ekonomiskt stöd och annan hjälp:

- Visst, Ericsson kanske kunde gjort mer. Men det är ändå skönt att det är ett svensk bolag som följer de seder och traditioner som finns i landet för sådana här situationer.

När det gäller de verkstadsanställda erbjuder företaget ett paket i form av studier, starta eget-hjälp eller annan ekonomisk stöttning. Målsättningen är att de som drabbas snabbt ska komma tillbaka till arbetslivet. Ett antal personer går genom tidigare pension.

- Jag hoppas att Ericsson i det här fallet har lärt sig något av alla de andra uppsägningar som koncernen har gjort, menar Christer Johansson på Metall.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons