Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fabrik som engagerar

Annons

Tidigare har länsstyrelsen lovat 200 000 kronor i bidrag och gav nu hopp om att kunna bidra med ytterligare 200 000 kronor.

- En enklare projektering görs nu för att vi ska få ett bättre beslutsunderlag. Även om länsstyrelsen ger mer i bidrag kvarstår problemen, vem vill använda lokalerna och det måste då vara en duktig entreprenör som tar över, säger Säters kommunalråd Sven-Gunnar Håkansson (s).

De åtgärder som nu gjorts, och som blir de enda innan projekteringen är gjord, är att städa utomhus på fastigheten, samt att se till att byggnaden är låst så ingen kan ta sin in.

De aktiviteter och diskussioner som förs om pulkfabriken genom Centrumgruppen ser Håkansson som positiva då de möjligen kan få fram någon seriös intressent.

René Mårtensen, projektledare i Centrumgruppen, berättar att vid ett möte nyligen om pulkfabriken, beslutades att ha ett nytt möte den 25 maj då fastighetsbolaget förhoppningsvis har en ekonomisk kalkyl på fastigheten.

Mårtensen förklarar att det finns intresserade av att hyra lokaler i gamla pulkfabriken.

Namnlistor har legat ute i affärer och på den korta tid dessa fanns ute skrev cirka 400 personer under för bevarande av pulkfabriken.

- Det tycker jag är en bra siffra. Vi lägger nu ut listorna igen fram till mötet den 25 maj, säger René Mårtensen.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons