Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fäbodväg till Kvilselen rustas upp

Annons

När Kvilselen-Lyberget hade sin stämma beslutade man att vägen från Lybergsvägen till Kvilselens fäbod ska rustas upp för minst en halv miljon kronor. Detta trots att man fått nej i en ansökan om att få ett statligt bidrag till vägupprustningen.

Styrelsen för vägsamfälligheten menar att man inte kan vänta ytterligare i fem år utan att åtgärder måste sättas in tidigare. Det är nästan 25 år sedan något gjordes åt vägsträckningen.

Eftersom det inte ges något bidrag till detta kommer en extra stor uttaxering att göras de tre närmaste åren för att finansiera vägbygget. Det är meningen att vägombygget ska inledas redan i år och det kommer bland annat att rätas ut en del kurvor. Även en del andra förbättringar kommer att göras.

Vid årsmötet omvaldes styrelseledamöterna Bengt Eriksson, Ove Eriksson och Arne Jonsson på ytterligare en tvåårsperiod. Kvarstående är Jan Olof Larsson och Bengt Lindstrand. Till revisorer valdes Sune Torris och Lim Hans Danielsson och i valberedningen ingår Sören Haga, Jonas Hansson och John Jonasson.

Årsmötet var tämligen välbesökt med ett trettiotal delägare och de diskussioner som förekom gällde just upprustningen om fäbodvägen till Kvilselen. Några andra förslag än styrelsens fanns dock inte.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons